Diana Doc

En lille sommer hilsen, jeg er nu gået på sommergræs et par dage, med mine veninder, mens de vasker og maler min boks, det er meget hyggeligt, vi har det dejligt og nyder græs, sol og sommer. Solvig sørgede for at jeg var nypudset og fin inden jeg kom ud, jeg syntes det tog lang tid, men endelig var vi sammen igen.
Hvornår forventer vi Diana Doc kan komme til start.
Som udgangspunkt, er Diana Doc en ung hest, som vi meget gerne skulle have stor glæde af som væddeløber mange år frem i tiden, her er vi meget afhængigt af, at hun kan vokse og blive stærk.
Skader som opstår, står for en meget stor andel af årsagerne til nedsat holdbarhed, hvorfor det er meget vigtigt, at hun får tid til at blive en stærk hest, der kan holde til, forhåbentlig, at blive en holdbar hest til mange væddeløb, så KTAS kan får glæde af at se hende i mange væddeløb.
Både sene-, knogle-, og muskel-, led-, styrkeopbygning, er mest påvirkelig indenfor de første to leveår – så tildeling af tilstrækkelig motion og træning indenfor de første leveår er af stor betydning i forhold til at mindske fremtidige skader.
Vi er klar over, at ventetiden kan føles meget lang, til vi når vores mål med at Diana Doc kan deltage i prøveløb, for at blive godkendt til at deltage i rigtige løb.
Diana Doc er kun 2 år og det er meget få heste som er stærke og færdige nok til at deltage i løb som 2 års, vi forventer at hun, hvis alt går vel, vil kunne være klar som 3 års, men det vil kun tiden vise.
Dog vil der hvis Diana Doc, som er svensk født, er klar være mulighed for at starte i ”Premielopp” i Sverige det kan man gøre frem til og med den 31. oktober 2021, dette er ikke at betragte som et rigtigt løb men løber man indenfor den gældende tid som er mellem Km-tid 1.35-1.28, kan man erhverve sig 20.000 sv.kr. men det kan kun tiden vise.
Diana Doc vil forsætte med at udvikle sig indtil 4/5-års alderen, så en præcis dato for hvornår hun er klar, kan kun tiden vise, men vi har et stærkt Team hos Henrik Thomsen, til at stå for Diana Doc udvikling og træning.
Diana Doc følger træningen uden problemer, så vi må væbne os med tålmodighed, sådan er det at have en ung hest.
Start med træning af en ung hest
En meget stor mængde forskning viser at en tidlig opbygning af hestens muskler og styrke er gunstig for hestens væddeløbskarrie og tilmed beskytter mod skader i fremtiden.
Overvægten af undersøgelser på væddeløbsheste, finder man, at det første års i træning er den mest risikobetonede træningsperiode i forhold til skader, idet det er selve det at skulle tilpasse hesten til træningen, der giver øget risiko for skader.
Med den optimale tilpasning af træningen, mindsker vi skadesfrekvensen på sigt og forlænger væddeløbskarrien. Med tidlig træning af en ung hest følger selvsagt et stort ansvar som vi trygt har overladt til Team Henrik Thomsen.
Jeg vil informere så ofte der er nyt og lidt sjov, video og foto om Diana Doc, du kan hvis du er på Facebook gå ind under Emne eller her fra opslag og trykke på #Diana, så vil alle opslag om Diana Doc vises.
Med venlig hilsen
Joan Kristensen og Diana Doc
Formand
Du finder Emner her inde på Facebook oppe i de grå felter, der ligger også andet end Diana Doc
Solveig har taget foto og vi takker
Kan være et billede af hest og udendørs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

På staldktas.dk anvender vi Cookies. Cookies er en lille tekstfil der lagres på din computer, eller tilsvarende