Hestens trivsel

Jane Zwicky-Broström

Det kunne jeg unde alle heste når den klassiske sæson er ovre, og de står et sted som de 4 store baner i Skandinavien. Deres daglig dag er mere eller mindre ens, træning, walker, et par enkelte skovture. Ind i boksen, som måske ikke engang passer til hestens psyke.
Man ser ofte at en hest der burde være kanon pr. stamtavle simpelt hen ikke fungerer. Til sidst giver ejeren op og hesten bliver solgt for en klatskilling til f.eks en mindre træner, måske en amatørtræner.
Hesten hygger, kommer ind i et blødere “arbejdsklima” og pludselig begynder den at løbe som den fine hest den er.
Den får masser af kæl og ros og bliver stolt af sig selv.
Meget få trænere er lige glade med det.
Wido Neuroth er meget OBS på om hesten trives i den boks den har fået, hvis han mærker tværhed, mangel på arbejdslyst, prøver han at skifte. Nogle heste bryder sig ikke om støj, andre synes at det er spændende at se på hvem der kommer og går med hø, foder o.s.v. Det kan være Alfa og Omega for trivslen.
Men psyken har så godt af at komme væk fra trummerummen og komme ud på landet og få stressen ud af kroppen, vælte sig i mudder og lege med de andre heste. Simpelt hen lade batterierne op igen. De bliver som født på ny. Ingen pligter, lutter nydelse. Og hvis de så oven i købet får besøg af deres mennesker, så er dagen reddet. Det “BANESURE” forsvinder og livsglæden kommer igen. Selv et par uger gør underværker.
Ligesom når vi andre har ferie.
Dette lærte jeg af Nicolaj Stott I 2015. Han sagde at han følte at TIGRESS ELEVEN virkede stresses, og intet under. Han sagde: send den på landet i 8-14 dage så får hun gejsten igen. Men NEJ.
Træneren går glip af træningspenge og hvad nu hvis der sker noget.
Nicolaj nægtede at ride den næste gang, tror et storløb i Stockholm. Vi fik en anden top rytter på, Tigress var fornærmet, det var ikke hendes makker. Resultatet blev også derefter.
Nicolaj er vokset op med heste, alle i hans familie er heste mennesker. De kan om nogen læse heste.
Nu har han fået sin drøm, dejlige Rikke og en skøn og glad lille datter, det mest fantastiske træningsetablissement, store folde, 1200m træningsbane og næste år kommer græsbanen. Kæmpe lyse stalde – ALT så lækkert for både mennesker og dyr. Det er et himmerige med en rigtig hyggelig stemming. Folk der holder af hinanden og de dyr de har i træning, og jeg tror at det er derfor at det går så godt.
“ Training by ❤️” og en masse stolthed.
Heste der er vant til at køre i hestetransport og ikke er drivvåde af angst og stress når de når Galopbanen.
Hestene ligner glans billeder når de kommer på banen, de har FAR med for det meste, hvilken tryghed.
Jeg havde ikke noget imod at være hest der.👌
Når man ser Nicolaj til hest, ser man en rytter som kæler og beroliger hesten, den ved hvem der bestemmer, det er en fryd at se, specielt ved startboksen. Han gør alt for at berolige hesten.🏆👌
Jeg ønsker Rikke og Nicolaj ALT DET BEDSTE I FREMTIDEN, to unge mennesker der begge er vokset op blandt væddeløbsheste og kan spørge deres forældre til råds hvis de en sjældent gang skulle være lidt i tvivl om noget.❤️🤗👏👏🎶🌹🏇🏇🏇
<img class="" role="presentation" src="data:;base64, ” width=”16″ height=”16″ /><img class="" role="presentation" src="data:;base64, ” width=”16″ height=”16″ />

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

På staldktas.dk anvender vi Cookies. Cookies er en lille tekstfil der lagres på din computer, eller tilsvarende